Varumärke #1 på Katanas | Gratis Frakt | Betyg 4,8/5

TA REDA PÅ MER OM KATANA-SVÄRD.SE

KVALITET

Vår främsta uppgift är att förse våra kunder med Katanas av hög kvalitet. Vi väljer därför ut erfarna smeder som utbildas av en välrenommerad smed. Våra Katanas är skärtestade och vi behåller endast blad som inte har några defekter.

TRADITION

Ett mål: att behålla katanas traditionella anda och samtidigt erbjuda en attraktiv prisklass. Vi offrar våra marginaler lite för detta, men katanans historia och våra kunders tillfredsställelse är av stort värde för oss.

VANLIGA FRÅGOR

Våra Katanas smids på flera ställen. I Japan, Thailand och Korea. Därför kan vi erbjuda en rad unika svärd i en mängd olika stål.

De flesta av våra Katanas smids i en liten provins i Korea. Denna provins är mycket välrenommerad för sina svärd och har årtionden av erfarenhet av smide. Historiskt sett importerade Japan smidestekniker och svärd från Korea.

Korea har mycket färre restriktioner för export, smide och regler än Japan, så vi kan erbjuda handsmidda Katanas från 2400 kr.

Våra japanska smidda Katanas är antika svärd som smitts av japanska mästare från det berömda Tamahagane-stålet. Eftersom endast Nihonto (svärd smidda i Japan och certifierade) får exporteras, och på grund av de förfaranden som krävs, är det mycket mer komplicerat att sälja dem.

Det finns väldigt få Nihonto-smeder i Japan och de kan inte skapa så många svärd som de vill. Lägg därtill att materialen är dyra och att det tar flera månader att skapa en katana, och Nihonto-svärd kostar flera tusen euro om de är i gott skick.

Japan

 

Vi arbetar med flera smeder, som alla behärskar konsten att tillverka Katana. Den mest kända är Aijin Chen, en av de mest kända smederna i Asien, vars sablar har uppnått priser på över 1 miljon US-dollar. Han började sin lärlingsutbildning vid 13 års ålder. I vårt team ingår flera av Chens lärlingar som lärde sig av honom och som nu också smider Katanas.

Samtidigt arbetar vi med Jack Sivarat, som har en smedja i Thailand som erbjuder Katanas i den allra högsta klassen.

Ja, vi testar våra Katanas för att se till att de är tillräckligt bra för att skära med. Så du kommer inte att ha några problem med att skära Tatami eller Bambu.

Ett varumärke skapat av en stor samuraj och entusiast av japansk kultur, vi omgav oss sedan med människor för att fortsätta växa och ge dig de bästa Katanas. Vårt team består av smeder, experter på antika svärd, fotografer, experter på kundsupport och många andra personer som arbetar varje dag för att göra dig nöjd.

Vårt mål är att göra Katana tillgängligt för så många entusiaster som möjligt. Detta gäller även priset: vi erbjuder handgjorda Katanas från 2400 kr, så vi demokratiserar det handgjorda och gör Katana tillgängligt även för dem med en begränsad budget.

Våra marginaler är mycket låga, till och med negativa, på Katanas i instegsklassen, men vi är fast beslutna att behålla denna filosofi samtidigt som vi erbjuder mer exklusiva svärd för dem som redan har erfarenhet av Katana.

Oroa dig inte, det är helt lagligt att köpa en Katana i Sverige om du är 18 år eller äldre. När det gäller tullen levererar vi alla våra paket utan problem. Om du har några problem är du välkommen att kontakta oss. Vi uppmanar dig att gå till tullinformation för mer information.

Leverans

Levereras kostnadsfritt under bästa möjliga förhållanden.

Service efter försäljning

Vi finns tillgängliga via e-post. info@katana-svärd.se

Säker betalning

Alla dina data är krypterade, säkra och skyddade.